Algemene kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk genezen door bewegen. De voornaamste doelstelling van de kinesitherapie is het behouden en verbeteren van de kwaliteit van bewegen. Dit gebeurt in een wetenschappelijke omkadering die gesteund wordt door medische evidentie.

Naaste een manuele behandeling wordt er ook ondersteunende oefentherapie en houdings- en ergonomisch advies gegeven. Aangezien we trachten om recidieven te vermijden, maakt ook reëducatie en coaching deel uit van de kinesitherapie, met de bedoeling om een verandering in bewegingsgedrag en levensgewoonten te bekomen. De patiënt wordt actief betrokken in de evolutie van het herstelproces en de aanpak binnen het behandelplan.

Mogelijke klachten die verholpen kunnen worden met kinesitherapie:
•    Gekwetste spieren
•    Verstijfde gewrichten
•    Zenuwletsels
•    …

Postoperatieve revalidatie

Onderging je een operatie? Wij helpen je graag bij het herstel van het geopereerde lichaamsdeel en zorgen ervoor dat de mobiliteit en functionaliteit weer herwonnen kan worden. Postoperatieve revalidatie is gericht op patiënten die een operatieve ingreep hebben ondergaan aan het bewegingsapparaat. Dit kan betrekken hebben op het herstel van een peesruptuur, prothese van heup, knie of schouder, maar ook het revalideren van geopereerde sportletsels (kruisbanden, meniscus, ...). Fracturen en letsels na een ongeval behoren ook tot deze categorie.

Postoperatieve revalidatie heeft als doel de gewrichtsfunctie (knie, heup, rug, enkel, schouder, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid te verbeteren, de coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken. Via manuele behandelingen en gerichte oefeningen en trainingsschema's worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sport, weer hersteld.

Wij helpen je met revalideren na een operatie:
•    Schouderchirurgie
•    Postoperatieve revalidatie bij protheses (knieprothese, heupprothese, …)
•    Revalidatie na een voorste kruisband operatie
•    …

Andere behandelingen Maak je afspraak