Zwangerschapskinesitherapie

Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat veel veranderingen. Een zwangerschap kan invloed hebben op de houding, soepelheid, evenwicht, stabiliteit, spierkracht, beweeglijkheid, ademhaling, … Zwangerschapskinesitherapie (perinatale kinesitherapie) zorgt ervoor dat je die veranderingen beter op kan vangen en bereidt u optimaal voor op de bevalling.

Prenatale oefeningen
We trachten de zwangerschap zo aangenaam mogelijk te maken. Dat doen we door tips te geven rond lichaamshouding, stabiliteit maar ook flexibiliteit en door de toekomstige mama te begeleiden in het onderhouden van voldoende lichaamsbeweging. Daarnaast bereiden we de weg naar de bevalling zo optimaal mogelijk voor met ademhalingsoefeningen en het aanleren van perstechnieken en arbeidshoudingen. Normaal gezien starten we met prenatale oefeningen rond de 30ste week maar als er zich zwangerschapsgerelateerde rug- en bekkenklachten voordoen dan kan dit ook vroeger.

Postnatale oefeningen
Een 4- tot 6-tal weken na de bevalling kan gestart worden met postnatale kinesitherapie waarbij de oefensessies focussen op lichamelijk herstel en het zoeken naar een nieuw musculair evenwicht. Naast de buik-, bekkenbodem- en bekkengordelspieren komt hierbij ook de algemene conditie aan bod.

 

Andere behandelingen Maak je afspraak